Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-09@02:34:32 GMT

جزئیات ترمیم رتبه‌بندی معلمان تشریح شد

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۶۲۶۰۸

به گزارش مهر، علی الهیار ترکمن معاون برنامه ریزی و پشتیبانی آموزش و پرورش در حاشیه نشست خبری صبح امروز درباره برنامه‌های هفته معلم در جمع خبرنگاران توضیحاتی درباره جزئیات جدید ترمیم رتبه بندی معلمان ارائه کرد.

وی در ابتدا با اشاره به اینکه چه میزان نیروهای حق التدریس و آموزشیاران نهضت سوادآموزی قرار است از طریق آزمون به صورت پیمانی جذب آموزش و پرورش شوند و نحوه برگزاری آزمون آنها، تأکید کرد: در ابتدا این را بگویم که با توجه به درخواست های مکرر آموزشیاران نهضت سوادآموزی مبنی بر اینکه استخدام آنها بدون برگزاری آزمون باشد این امر قانونی نیست و طبق مصوبه قانونی آموزش و پرورش این افراد را بعد از برگزاری آزمون ورودی و گذراندن یک دوره در دانشگاه فرهنگیان و قبول شدن در هر دو آزمون می تواند به صورت پیمانی استخدام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار بود این آزمون فروردین ماه برگزار شود که به دلیل شرایط خاص کشور امکانپذیر نشد و هدف گذاری ما این است که خردادماه این آزمون برگزار شود مگر اینکه ستاد ملی مبارزه با کرونا منعی برای آن داشته باشد.

معاون برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش گفت: در هر صورت قرار است تا پایان برنامه ششم توسعه، ما جذب آموزشیاران نهضت سوادآموزی و حق التدریس ها را داشته باشیم و برای سال تحصیلی آتی مجوز استخدام ۲۵ هزار نفر را در این گروه داریم. همچنین یکی از اصلی ترین نیازهای ما جذب نیرو از طریق ماده ۲۸ است که نیاز خود را به سازمان استخدامی کشور اعلام کرده ایم و امیدواریم طی روزهای آینده مجوزهای لازم در این زمینه نیز صادر شود. در حال حاضر فرآیند مذاکره در حال انجام است و رقم نهایی تعداد نیرو نهایی نشده است.

معاون وزیر آموزش و پرورش درباره سهمیه سرباز معلم ها نیز که طی روزهای گذشته، رسانه‌ای شد، اظهار داشت: امسال به دلیل شرایط شیوع کرونا اعزام نیروی سرباز محدود شد اما با وجود این محدودیت ها ستاد کل نیروهای مسلح با ما همکاری خوبی داشت و سهمیه سه هزار و ۵۰۰ نفری ما را کاهش نداد. هر چند ما به تعداد بیشتری سهمیه نیاز داریم.

الهیار ترکمن در ادامه با توجه به شائبه ها و پرسش هایی که این روزها معلمان در خصوص بحث رتبه بندی ای که از مهرماه ۹۸ اعمال و در بهمن ماه متوقف شد و همچنین قانون اعملا افزایش ۵۰ درصدی حقوق و سوالات مکرر آنها در این باره خاطرنشان کرد: رتبه بندی فرهنگیان یک فرآیند طولانی را طی کرد. اصل بحث به ماده ۶۳ قانون برنامه ششم توسعه باز می گردد که سالهاست از مطالبات اصلی ما بوده است. البته نگاه های متفاوتی به اجرای رتبه بندی وجود داشت. یک نگاه اعلام می کرد که لایحه اجرای رتبه بندی نیازمند لایحه است و دیدگاه دوم می گفت می تواند رتبه بندی با مصوبه دولت انجام شود. آنچه مشخص است این است که در قانون صراحتاً دولت مکلف شده نظام رتبه بندی را تنظیم کند و مجلس آن را در قالب بودجه سنواتی تصویب کند.

وی ادامه داد: از سال ۹۷ این بحث ها پیگیری می شد تا در نهایت قرار شد رتبه بندی با مصوبه دولت اجرایی شود. پیش از آنکه توضیح بیشتری بدهم باید بگویم در رتبه بندی سال ۹۴ یک آیتم از فصل ۱۰ قانون مدیریت خدمات کشوری یعنی حق شغل برای معلمان در نظر گرفته شده بود اما در سال ۹۸ سه بند این قانون یعنی حق شغل، حق شاغل و فوق العاده شغل که بیشترین مابه ازاء ریالی را در این قانون دارد، برای رتبه بندی در نظر گرفته شد و این مصوبه از مهرماه ۹۸ با بودجه دو هزار میلیاردی اجرا شد. در بهمن ماه ۹۸ بخشنامه‌ای رسید که دستگاه هایی که به استناد مصوبه سال ۹۳ نتوانسته بودند امتیازات فصل دهم قانون خدمات کشوری را مبنی بر افزایش ۵۰ درصدی حقوق اعمال کنند، مجاز هستند این امتیازات را اعمال کنند. ما سه آیتم را در بحث رتبه بندی پیش برده بودیم. اما موضوع این بود که سایر کارکنان دولت از تمام امتیازات بدون پیش شرط استفاده می کردند و حال ما این امکان را داشتیم که خودمان را با این قانون تطبیق دهیم و تفاوت در آیتم های دیگر نیز برداشته شود.

الهیار ترکمن اظهار کرد: توجه داشته باشید که رتبه بندی ۱۵ تا ۵۰ درصد در سه آیتم بنا به قوانین رتبه بندی اجرا شده بود اما این بخشنامه ما را مجاز کرد که همه آیتم ها را برای همه فرهنگیان ۵۰ درصد و بدون پیش شرط افزایش دهیم. با جمع بندی ای که داشتیم به این نتیجه رسیدیم که این روش را پی بگیریم اما نکته منفی آن این بود که تفاوت های رتبه‌ای میان معلمان نادیده گرفته شد و عموم اعتراضاتی که از سوی فرهنگیان در این چند ماه صورت گرفت از سوی کسانی بود که در رتبه چهار و پنج بودند و کمتر مشمول این بخشنامه می شدند چرا که پیش از این در بحث رتبه بندی افزایش حقوق ۵۰ درصدی شان تقریباً اعمال شده بود. در واقع نمودار نوسانی به یک خط صاف تبدیل شد اما اگر معلمانی که معترض هستند، افزایش حقوق ۱۵ درصدی سال جدید را یک بار با اعمال حقوق بهمن ۹۸ و یک بار با اعمال حقوق اسفند ۹۸ محاسبه کنند، متوجه تفاوت آن خواهند شد. یکی دیگر از اعتراضات نیز این بود که چون کارکنان اداری از فوق العاده ویژه برخوردار می شوند حقوق آنها به نسبت بیشتری نسبت به فرهنگیان افزایش یافت. موضوع در این است که آیتم ۹ قانون خدمات کشوری برای کل کارکنان تسری ندارد. سال ۹۱، ۳۵ شغل آموزش و پرورش به سازمان امور اداری استخدامی اعلام کرد که شامل این بند باشند و فرهنگیان نیز جز این ۳۵ شغل بودند. اما این سازمان با ۱۶ شغل موافقت کرد و فرهنگیان از این میان خارج شدند.

وی با اشاره به اینکه مقرر شد مجدداً امتیازات مصوبه سال ۹۸ را به نحوی تغییر دهیم که همان تفاوت حرفه ای ناشی از رتبه بندی ۹۸ دوباره به احکام برگردد، ادامه داد: روز گذشته سازمان برنامه و بودجه موافقت خود را به ما اعلام کرد که این اتفاق رخ بدهد و در حال نهایی کردن بار مالی آن هستیم و به این ترتیب صدور احکام جدید فرهنگیان در راه است. از سوی دیگر با رایزنی های بسیار ترتیبی اتخاذ شده که تفاوت حقوق کارکنان آموزشی و غیرآموزشی در آموزش و پرورش یکسان شود و این تفاوت معنادار از بین برود.

وی با اشاره به اینکه از فرهنگیان خواهش دارم که به خدمتگزاران خود در آموزش و پرورش اعتماد کنند و در تحلیل های خود دچار شتاب زدگی نشوند، گفت: ما همه این موارد را در همین روزهایی که هم تعطیلات کرونا را در پیش داشتیم و هم تعطیلات نوروز را و تحت یک فشار دنبال کردیم اما موضوع این است که رتبه بندی تبدیل به مطالبه‌ای شده است که هر اقدامی درباره آن صورت می گیرد به یک چالش جدی تبدیل می شود. برای همین ما درخواست دادیم یک بار برای همیشه رتبه بندی معلمان در چارچوب عملیاتی مشخصی حل و فصل شود و یک الگو را با توجه به تمام موازین رتبه بندی و تجربه های موفق آن در دنیا و … آماده کنیم و به مجلس ارائه دهیم تا تبدیل به قانون رتبه بندی شود. این کار توسط یک کارگروه چهارجانبه که نمایندگان تشکل ها نیز در آن حضور دارند پیگیری می شود و ان شاءالله تا شهریور ماه پیش نویس لایحه رتبه بندی به دولت ارائه می شود تا زمان کافی داشته باشد آن را به بودجه ۱۴۰۰ وارد کند.

وی در نهایت در پاسخ به این پرسش که آیا اعمال فوق العاده ویژه برای فرهنگیان به معنای بازگشت رتبه بندی به فیش های حقوقی است، خاطرنشان کرد: ما هیچ گاه نگفته ایم که رتبه بندی را حذف کرده ایم که اگر این گونه بود یعنی ما باید مبالغ اضافه شده از مهرماه ۹۸ فرهنگیان را دیگر اعمال نمی کردیم. موضوع این است که این مسئله را باید به عنوان ترمیم رتبه بندی فرهنگیان در نظر گرفت. در اسفند ماه ۹۸ اتفاقی که افتاد این بود که تفاوت میان رتبه ها یکسان شد اما با اقدامات جدید دوباره این تفاوت ها به رتبه ها بازمی گردد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: آموزش و پرورش رتبه بندی ماه ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۶۲۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان نمونه کردستان تجلیل شدند

آیین گرامیداشت مقام معلم و تجلیل از معلمان نمونه استان کردستان با حضور مسئولان برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، فرشته حشمتیان پیش‌ازظهر امروز در آیین استانی گرامیداشت مقام معلم و تجلیل از معلمان نمونه کردستان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی؛ به ویژه شهید ایام آیت‌الله مرتضی مطهری و تبریک هفته بزرگداشت مقام معلم اظهار داشت: استاد شهید مطهری نمونه یک معلم کامل و همواره در اذهان ماندگار است.

وی در وصف جایگاه معلم گفت: معلمی پیشه انبیاء الهی است و همان طور که پیامبران پیام‌آور خداوند تبارک و تعالی برای آدمیان بودند، معلمان نیز هدفی مشابه و مقدس دارند. جایگاه معلم یک جایگاه بسیار والا و ارزنده است که باید همواره حفظ شود.

مشاور وزیر آموزش و پرورش در ستاد ملی روایت پیشرفت با بیان اینکه رسالت معلمی سنگین و ارزشمند است، افزود: معلم راهنمای کشف گنجینه‌های علم و معرفت است و همان کیمیاگری است که با شنوا کردن گوش‌ها، بینا ساختن چشم‌ها و اکسیر دانش، مس وجود آدمی را به زر تبدیل می‌کند.

وی با اشاره به اینکه معلمان در واقع معمار آینده هستند، تصریح کرد: معلمان با علم و آگاهی زمینه‌ساز موفقیت‌های بزرگ و با تعلیم و تربیت نونهالان، آینده کشور را می‌سازند.یکی از مهم‌ترین انتظار ما از معلمان این است که احساس هویت ایرانی و اسلامی را در کودکان و نوجوانان زنده نگه دارند تا نسل جوانمان به ایرانی بودن خود افتخار کنند.

حشمتیان به نقش و رسالت معلم از دیدگاه قرآن و روایات پرداخت و تأکید کرد: اثرگذاری و اثربخشی جامعه فرهنگیان باید به نحوی باشد که سایر اقشار جامعه از شأن معلمان دفاع کنند.

جایگاه والای معلمی در جامعه تقویت شود

اسماعیل زارعی‌کوشا؛ استاندار کردستان نیز در این آئین با گرامیداشت یاد و خاطره علامه شهید مرتضی مطهری، این شهید را چهره علمی و عملی و از ذخائز بزرگ دوران و احیاگر بسیاری از موضوعات دینی و دغدغه‌های اجتماعی توصیف کرد و گفت: معلمان رسالت خطیر آگاه‌سازی را برعهده دارند.

وی جایگاه معنوی معلم را بالاتر از موارد مادی همچون حقوق و مزایا عنوان کرد و گفت: نزول آیات ابتدایی قرآن کریم بر پیامبر اکرم(ص) موید ارزش قلم و علم در پیشگاه خدای متعال است. ارزش این جایگاه باید به نسل‌های آینده نیز منتقل شود.

استاندار کردستان افزود: اساتید و معلمان جایگاه بسیار والا و ارزشمندی دارند و جایگاه والای معلمی و استادی در سراسر قرآن کریم مشاهده می‌شود که باید در جامعه نیز تقویت شود.

وی وجود جامعه فرهنگیان را مایه فخر و مباهات دانست و تصریح کرد: خدمت به فرهنگیان کردستان وظیفه ماست و امیدواریم بتوانیم به درستی به این وظیفه عمل کنیم چراکه معتقدیم معلمان مرجع جامعی هستند که جامعه باید در تمامی ابعاد خودش برای پیشبرد دقیق مسائل به آن‌ها مراجعه کند.

زارعی‌کوشا با ابراز خرسندی از اینکه معلمان همواره آگاه و بینش عمیق آنان، مانع رسیدن دشمنان به اهداف و مقاصد پلیدشان شده است، یادآور شد: تلاش برای بهبود وضعیت معیشتی این قشر زحمت‌کش و تلاشگر جزو برنامه‌های اولویت‌دار قرار گیرد.

تقدیر و تکریم جایگاه معلمان

هاشم ناظمی جلال، مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز در این آیین، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری و تبریک هفته مقام شامخ معلم اظهار داشت: این مراسم به منظور تقدیر و تکریم جایگاه معلمان زحمت‌کش استان برگزار شده است.

وی  آگاهی‌بخشی به مخاطبان را وظیفه و رسالت ذاتی معلم عنوان کرد و با اذعان به اینکه همواره قدردان زحمات معلمان هستیم، گفت: اعتلای فرهنگ عمومی تکریم معلمان کوشا، تقویت خودباوری و ایجاد انگیزه و تقویت جایگاه اجتماعی معلمان در جامعه و مدارس از اهداف برنامه‌های گرامیداشت مقام معلم است.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان از شرکت 4500 نفر از فرهنگیان در طرح شناسایی معلمان نمونه در 4 سطح مدرسه‌ای، منطقه‌ای، استانی و کشوری خبر داد و افزود: از این تعداد دو هزار و 500نفر به مرحله شهرستانی راه یافته و 51 نفر نیز موفق به راه‌یابی به مرحله استانی شدند. در این میان آرمان حسنی از منطقه زیویه، به عنوان معلم نمونه کشوری برگزیده و سه فرهنگی دیگر نیز منتخب استانی شدند.

ناظمی‌جلال با ذکر اینکه امسال برنامه‌های هفته گرامیداشت مقام معلم و شناسایی معلمان نمونه با محوریت خانواده‌ها و اقشار مختلف جامعه صورت گرفت، عنوان کرد: همچنین شش نفر از فرهنگیان کردستان به عنوان عوامل نمونه کیفیت‌بخشی در سطح استان انتخاب شدند.

در این آیین، گروه موسیقی و دکلمه دانش‌آموزی به اجرای برنامه‌های خود پرداختند. همچنین از معلم نمونه کشوری، معلمان نمونه استانی، پیشکسوتان نمونه فرهنگی، معلمان نمونه جهادگر و دو مربی افتخارآفرین کردستانی که به همراه تیم والیبال دانش‌آموزان قهرمان جهان شدند، تقدیر شد.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • معلمان نمونه کردستان تجلیل شدند
  • برنامه رتبه بندی معلمان از افتخارات مجلس یازدهم است
  • تجلیل از معلمان شهر دهدشت/ تقدیر از فرهنگیان خبرنگار
  • تبدیل وضعیت شغلی فرهنگیان با جدیت دنبال می‌شود
  • جزئیات جدید از همسان سازی حقوق فرهنگیان بازنشسته
  • جذب در آموزش و پرورش بر مبنای سوابق آموزشی معلمان
  • خبرهای خوش برای معلمان/ باباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • خبرهای خوش برای معلمان/ یاباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • ۷ درصد رتبه‌های برتر کنکور از مددجویان کمیته امداد هستند
  • سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش، از اولویت‌های جذب معلمان است